Verdens viktigste hoppnasjon – om verdier og kompetanseutvikling

Alexander Stöckl
foto EXPA-Jürgen Feichter ©

Alexander Stöckl er hovedtrener for det norske herrelandslaget i skihopp. Han vil fortelle om felleskapets kraft, hvordan man jobber med et lag, formidling av verdier og kompetanseutvikling.

Hva skal du snakke om? 
Jeg skal fortelle litt om hvordan vi jobber med hopplandslaget. Det handler ikke om å skape vinnere, men om å skape selvstendige, utviklingsorienterte utøvere og medarbeidere. Det ligger noen verdier i bunnen som etterleves hver dag, slik at vi lykkes med den store visjonen vår –  Å være verdens viktigste hoppnasjon! Det betyr ikke at vi skal vinne alt, men at vi skal videreutvikle hoppsporten både nasjonalt og internasjonalt slik at idretten totalt sett blir større. Flere land skal delta på høyeste nivå i fremtiden, flere tilskuere skal nyte fantastiske øyeblikk foran TV’n og på stadion og flere skal lykkes med å hoppe langt på ski. 

Vi jobber med å bygge kompetanse i alle ledd slik at vi er i forkant når det gjelder teknikk og utstyr. Vi ser også et stort ansvar i å bygge kompetanse hos utøverne, både innen idretten, men også utenfor – en solid utdanning skal øke mulighetene deres også etter at karrieren er avsluttet.

Hva vil deltagerne sitte igjen med av innsikt etter foredraget ditt?
De kan ta med seg verdiene våre (respekt, ydmykhet og glede) og hvordan man kan etterleve disse i hverdagen. Jeg håper jeg kan bidra med at flere finner den indre motivasjonen for å oppnå sin visjon.

Hvorfor skal folk ha lyst til å høre på ditt foredrag?
Jeg skal fortelle noen morsomme historier fra innsiden – Ikke alt er som det virker utenfra.

Meld deg på konferansen her

Les mer

Skroll til toppen